مقالات آرایشی بهداشتی

35 تا از مهمترین خواص حنا برای بدن چیست ؟

خواص حنا چیست

حنا گیاهی طبیعی است که علاوه بر خاصیت رنگ کنندگی مو خواص بی نظیر درمانی و ضد باکتریایی دارد. این ماده در سه نوع قهوه ای ، مشکی و بی رنگ شناخته شده است. در هندوستان، ایران و مناطق گرمسیری از حنا به عنوان یک ماده بسیار ارزشمند یاد شده و به صورت پودر، افشره، پماد و اشکال دیگر به فروش می رسد. از حنا برای پوست، مو، ناخن و درمان بیماری ها نیز استفاده می شود. حنا اتابک کیسه ای یزد یکی از مرغوب ترین و قدیمی ترین حنا های بازار است. اگر فکر میکردید حنا صرفا همان رنگ موی سنتی است که مادربزرگ هایمان استفاده می کردند، برای پاسخ به سوال خواص حنا چیست تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

معرفی 35 خواص حنا که نمی دانستید!

  1. حنا بهبودی بخش برای زخم ها
  2. خواص حنا برای کبد چرب و یرقان
  3. حنا مناسب نقش دادن دست و پا و حنابندان
  4. حنا کاهنده تب
  5. حنا تنظیم کننده فشار خون
  6. حنا بهبود دهنده سردرد
  7. حنا کاهنده درد آرتریت
  8. حنا برای درد مفاصل
  9. خاصیت حنا برای پوست
  10. خواص حنا برای مو
  11. حنا برای آرامش اعصاب
  12. حنا برای تسکین التهاب
  13. حنا برای لثه ها، بوی بد دهان
  14. حنا برای برفک دهانی کودکان
  15. حنا برای درمان اسهال خونی
  16. حنا برای تقویت ناخن ها
  17. حنا برای سم زدایی
  18. حنا ضد پیری
  19. حنا برای درمان اختلالات خواب
  20. حنا برای درمان کچلی
  21. حنا برای گرگرفتگی
  22. حنا برای درمان جوش
  23. خاصی ضد میکروبی و ضد قارچی
  24. حنا برای دفع مسمومیت
  25. حنا برای رفع بوی پا
  26. حنا برای رفع پیله دندان
  27. مانع بیدزدگی لباس
  28. خواص حنا برای چشم و بینایی
  29. حنا برای پاکسازی منافذ پوست
  30. حنا تنظیم کننده قاعدگی
  31. حنا نرم کننده پوست
  32. پیشگیری از پیسی و جزام
  33. خواص ضد آفتابی حنا
  34. خاصیت حنا در رنگ کردن مو
  35. حنا برای تقویت میل جنسی

 

 

35 خواص حنا

 

خواص حنا برای درمان زخم ها

حنا می تواند از پوست در برابر زخم ها، سوختگی ها و جراحت محافظت کند. حنا با خنک کردن پوست و ایجاد یک لایه محافظ روی سطح پوست مانع از آفتاب سوختگی نیز خواهد شد.

خواص حنا برای کبد چرب و تقویت کبد

با خواص جوشانده حنا آشنا هستید؟ ساقه و برگ حنا را بخیسانید و از نوشیدن آن برای تقویت کبد و طحال کمک بگیرید. حنا با دفع سموم به سلامتی و محافظت در برابر بیماری ها کمک خواهد کرد.

خواص حنا برای  کمک به کاهش تب

سال های سال است که از خاصیت خنک کنندگی حنا برای درمان تب استفاده می کنند. گرفتن خمیری از برگ حنا در دست باعث کاهش دمای بدن و خنک شدن می شود.

حنا برای آرامش اعصاب

از حنا برای کاهش خشم، استرس و آرام بخشی اعصاب در آیین هندو ها به خصوص در اعیاد مذهبی استفاده می شود.

درمان اختلالات خواب با حنا

سابقه استفاده از روغن حنا برای اختلالات خواب قدمت دار است. بی خوابی و بی قراری در خواب به کمک خاصیت تسکین دهنده و آرامش بخش حنا میسر می شود.

 

خاصیت حنا در درمان اختلالات خواب

 

 

تنظیم فشار خون با حنا

حنا با تسکین فشار قلبی عروقی و کنترل فشار خون از ابتلا به حملات قلبی جلوگیری می کند.

کاهش سردرد و میگرن با حنا

حنا با توجه به خاصیت ضد التهابی، کنترل فشار خون و افزایش جریان خون مویرگی می تواند به بهبود سردرد کمک کند. گل حنا از سردرد ناشی از گرمای خورشید جلوگیری کرده و اثرات خوبی روی کاهش سردرد میگذارد. آب گیاه حنا نیز برای بهبود میگرن و سردرد مفید می باشد.

خواص حنا برای لثه ها

از دیگر خواص حنا می توان به جلوگیری از التهاب لثه و زخم دهان اشاره کرد. جویدن برگ حنا به زخم های دهانی کمک میکند.

حنا برای کنترل فشار خون

همانطور که دیدید حنا به سلامت قلب و عروق کمک می کند و در نتیجه از سکته های قلبی جلوگیری خواهد کرد. دانه یا آب حنا فشار خون را کاهش می دهد.

خاصیت حنا برای پوست

حنا خاصیت جوانسازی و لیفت کنندگی پوست دارد. این ماده می تواند پوست را آبرسانی کرده و با خاصیت الاستیکی که دارد از افتادگی پوست جلوگیری کند. علاوه بر این منافذ پوست را پاکسازی کرده و با توجه به خواص ضد باکتریایی مانع از ایجاد جوش و آکنه روی صورت می شود. همچنین حنا خاصیت لایه برداری داشته و می تواند پوست را تا دو درجه روشن تر کند. در حدیثی از پیامبر(ص) آمده است که هر کس بر بدن خود حنا بمالد و خضاب کند از جذام، پیسی و خوره در امان می ماند.

 

خاصیت حنا برای پوست بدن

 

 

خواص حنا برای کف پا

حنا دارای خواص ضد باکتریایی بوده و با ضدعفونی کردن کف پا، بوی بد و تعریق را تنظیم می کند. همچنین حنا تیرگی کف پا را کاهش می دهد. بسیاری برای استفاده از خواص درمانی حنا مثل تقویت قوای جنسی و بیماری های کبدی و یرقان، مقداری حنا به کف پاها می مالند.

خواص حنا برای جوانسازی و کاهش روند پیری

با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی حنا، این ماده طبیعی می تواند روند پیری را به تعویق بیاندازد. حنا می تواند چین و چروک ها را کاهش دهد، صورت را لیفت کند و لکه و جای زخم را درمان نماید.

خواص حنا برای مو

حنا باعث تقویت فولیکول های مو و رشد آن ها می شود. همچنین به موهای نازک حجم داده و بر خلاف رنگ های شیمیایی، بدون اثر سو می تواند موها را رنگ کند. همچنین حنا برای کاهش ریزش مو، حالت دادن، جلوگیری از شوره، کنترل خارش، درخشش و متعادل کردن سطح ph سر مفید است.

خواص حنا برای کچلی

حدود 50 گرم برگ حنا را در 250 گرم روغن خردل به جوش آورید و بعد از رد کردن از صافی آن را در بطری دربسته نگهداری نمایید. ماساژ دادن مو و پوست سر با این روغن به صورت مداوم منجر به تحریک و رشد مو می شود.

تقویت ناخن ها با حنا

یکی از درمان های سنتی برای تقویت ناخن ها و از بین بردن عفونت زیر ناخن، حنا است. برگ حنا مانند پمادهای بازاری روی ناخن قرار داده می شوند و درد، عفونت و هر عامل تحریک کننده ای را کاهش می دهند.

 

 

خواص حنا برای کاهش التهاب

 

سم زدایی با حنا

حنا مناسب سم زدایی طهال و کبد بوده و به سلامتی بدن با دفع سموم کمک می کند. همانطور که میدانید کبد مسئولیت دفع سموم بدن را برعهده دارد و حنا می تواند به این ارگان کمک کند. همانطور که بیان شد برگ یا پوست حنا را در آب خیس کنید و آن را بنوشید تا سموم را دفع نماید.

درمان اسهال خونی به کمک خواص حنا

از ترکیب دانه له شده حنا و روغن به صورت حبه های قرص کوچک می توان برای درمان های دارویی استفاده کرد. به این شکل به راحتی می توان آن ها را با آب قورت داد. دقت کنید که در مصارف دارویی برای جلوگیری از خطرات جدی پیشنهاد می شود با پزشک مشورت کنید.

خواص حنا برای کاهش التهاب

حنا برای التهاب مفید است. به طور مثال اگر فرزندتان بر اثر استفاده از پوشک دچار التهاب شده است، مقداری برگ تازه حنا را در آفتاب بگذارید تا خشک شود سپس آن را پودر کنید و روی التهاب بپاشید.

کاهش درد آرتریت و مفاصل با حنا

منظور از آرتریت التهاب مفاصل در بدن است که با درد همراه می باشد. حنا با خنک کردن و کاهش درد و التهاب به این آرام کردن سیستم عصبی دست و پا و این عارضه کمک می کند. همچنین از روغن حنا به صورت موضعی در تسکین دردهای رماتیسمی، درد مفاصل بر اثر کهولت سن و تحلیل رفتن غضروف استفاده می شود. 1 تا 3 میلیمتر روغن را با 10 گرم پودر حنا ترکیب کنید و از روغن بدست آمده جهت درمان دردهای مفصلی استفاده نمایید.

حنا برای جلوگیری از بیدزدگی البسه

از گل یا برگ حنا در لای لباس ها برای جلوگیری از بیدزدگی لباس ها استفاده می شود.

 

 

خاصیت حنا

 

خواص حنا برای تنظیم قاعدگی

در گذشته بانوان از حنا برای بهبود قاعدگی، باز کردن رحم و درمان تاخیر اتفاق افتاده در خونریزی ماهیانه یا پریودی استفاده می کردند.

خواص ضد آفتابی حنا

از حنا به عنوان محافظت کننده بسیار عالی در برابر اشعه های خورشید و آفتاب استفاده می شود.

خاصیت حنا در رنگ کردن مو

حتما دیده اید که از حنا برای رنگ کردن مو استفاده شود. حنا به تنهایی رنگی متمایل به قرمز دارد که با توجه به رنگ پایه موی شما و موادی که ترکیب می کنید می تواند طیف رنگی متفاوتی نیز ایجاد کند.

نکات خرید حنا

در خرید حنا دقت کنید که حنای خشک به رنگ سبز روشن خریداری کنید. در صورتی که به قهوه ای تمایل پیدا کرده باشد نشان دهنده مانده بودن حنا است. بهتر است حنا را از مراکز معتبر به صورت خالص و فاقد هر گونه مواد شیمیایی ترکیب نمایید. حنا اتابک یزد یکی از قدیمی ترین و در عین حال مرغوب ترین کیفیت های حنای موجود در بازار بوده که در منیرمارکت به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات و خواص این حنا روی آن کلیک کنید.

 

حنا اتابک یزد (حنا قرمز)

خرید حنا کیسه ای سنتی اتابک، رنگدهی قوی monirmarket.com
  • مناسب رنگ دهی طبیعی مو، کف پا، ناخن و نقش انداختن روی دست
  • مناسب استفاده بعد از نوره یا در ترکیب با آن برای جلوگیری از سوزش
  • دارای خواص درمانی زخم ها، تب بری، ضد التهاب، ضد قارچ، رفع عفونت
  • تقویت کننده ساقه و پیاز مو، افزایش سرعت رشد مو، ضد شوره و شپش، ضد ریزش
  • درمان شکستگی ساقه مو، تنظیم ph سر و از بین بردن چربی اضافی مو، درمان سردرد و میگرن
  • تقویت کننده ناخن

 

در نگهداری حنا دقت کنید که حنا با ظروف فلزی واکنش می دهند و ضرر دارد. بنابراین از ظروف شیشه ای، پلاستیکی و ملامین برای ترکیب حنا با آب کمک بگیرید. در ادامه با خواص حنا و نوره و این ترکیب بی نظیر آشنا می شوید.

خواص حنا و نوره

در مقالات نوره منیرمارکت در مورد خواص بی نظیر آن توضیح داده ایم. نوره، پودر موبر سنتی است که خواص درمانی فوق العاده ای نیز دارد. ترکیب حنا و نوره از قدیم الایام محبوب بوده و امروزه نیز استفاده می شود. این ترکیب تمامی خواص یاد شده در بالا از حنا را دارد و علاوه بر آن خواص بی نظیر نوره را نیز شامل می شود. همچنین حنا می تواند عوارض مصرف نوره را به صفر برساند و ترکیب درمانی قوی ایجاد کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره مقالات نوره منیرمارکت را مطالعه کنید.

 

مقاله مرتبط و مفید برای شماخواص نوره (خواص واجبی)45 خواص نوره زرنیخ دار(خواص واجبی)

 

اکنون که با خواص حنا به طور کامل آشنا شدید به معرفی مضرات حنا در صورت عدم استفاده صحیح می پردازیم.

معرفی مضرات حنا

اکنون که دیدید خواص حنا چیست باید بدانید این گیاه شفابخش نیز مانند سایر درمان های گیاهی می تواند در صورت استفاده نامتعارف و زیاده روی در مصرف، مضراتی داشته باشد. در خرید حنا دقت کافی را داشته باشید تا خالص و مرغوب باشد و با مواد شیمیایی ترکیب نشده باشد. مواد شیمیایی می توانند به سلامتی شما آسیب برسانند.

  • استفاده از حنا در بارداری باید طبق مشورت پزشک انجام شود زیرا خطرناک بوده و می تواند منجر به سقط جنین شود.
  • در برخی افراد حنا باعث حساسیت شده و سوزش چشم، آبریزش و خارش شدید پوست را به همراه دارد. با مشاهده هر یک از این موارد، مصرف حنا را متوقف کنید.
  • در افرادی که به حنا آلرژی شدید می دهند ممکن است مشکلات تنفسی نیز دیده شود.
  • حنا را دور از دسترس کودکان نگهدارید زیرا می تواند ناراحتی معده ایجاد کند.
  • اگر از رنگ موهای بازاری استفاده می کنید که بر پایه حنا هستند، به سایر ترکیبات آن دقت کنید تا منجر به حساسیت نشوند.
  • در استفاده از حنا دقت کنید که وارد چشم ها نشوند.
  • توصیه می شود قبل از استفاده مقداری حنا را روی بخشی از پوست تست حساسیت تست کنید. اگر تا 24 ساعت حساسیت ندادید از آن برای باقی جاها استفاده نمایید.

سخن نهایی

مفتخریم که تا انتهای معرفی خواص حنا و معرفی مضرات حنا با ما همراه بودید. در مقاله مشاهده کردید که حنا چیست و با خواص حنا برای پوست، مو و درمان بیماری ها آشنا شدید. همچنین معجزه خواص حنا و نوره در ترکیب با یکدیگر را دیدید. 35 خاصیت حنا در این مطلب آورده شده است که احتمالا خیلی از آن ها را نمیدانستید. با مطالعه این مقاله به اهمیت این گیاه بیشتر پی خواهید برد.

یک نظر در “35 تا از مهمترین خواص حنا برای بدن چیست ؟

  1. س ب گفت:

    عالی بود.. استفاده از حنا برای رفع ترک های ناشی از سودا با کمترین قیمت ..که البته کمی وقت می خواهد ….فقط اینکه حنا را با گلاب و روغن زیتون خمیر کرده استفاده شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *