مقالات آرایشی بهداشتی

عوارض و مضرات حنا هندی چیست؟

حنا گیاهی با گل های کوچک سفید یا صورتی و دانه های ریز است. حنای کیسه ای اتابک از خواص درمانی بی نظیری برخوردار است که در این جا نمی گنجد و ما به صورت مفصل در مقاله قبلی به آن پرداختیم. اما درباره خواص این گیاه باید به این نکته توجه داشت که اگر به صورت افراطی از یک گیاه ارزشمند استفاده کرد، زیان آور خواهد بود. ما در این مقاله به مضرات حنا و عوارض حنا خواهیم پرداخت. اما باید در ابتدا به نکاتی که در ادامه گفته می شود، توجه داشت.

  • انواع حنا متفاوت است و حنای اصل قرمز ارگانیک اصل، بی خطر می باشد و عوارض خاصی ندارد (که البته نکاتی برای کاهش احتمال عوارض بیان می کنیم).
  • بیشترین عوارض حنا مربوط به حنای سیاه هندی بوده که در این باره وزارت بهداشت نیز هشدارهایی داده است.
  • پودر حنای اصل و تازه که خاصیت های درمانی زیادی دارد باید به رنگ سبز پسته ای و روشن باشد و اگر کمی مایل به قهوه ای باشد به عنوان حنای مانده به نظر می رسد.

 

مقاله مرتبط و مفید برای شماخواص حنا چیست35 تا از مهمترین خواص حنا برای بدن چیست ؟

 

15 تا از مضرات و عوارض حنا هندی سیاه

زمانی که قصد استفاده از حنا را داریم با جملاتی مانند “حالا حنا ضرر نداشته باشه؟” و یا “میدونی هیچ وقت بعد از رنگ کردن مو با حنا نمیتونی موهات رو رنگ کنی؟” یا “حالا این عوارض حنا هندی که می گن راسته؟” و غیره مواجه می شیم. ما اینجاییم که به این سوالات جواب بدیم.

  1. وزارت بهداشت در یک اطلاعیه ای درباره رنگ موجود در حنای سیاه هندی هشدار داد و اعلام کرد رنگ های سیاه موجود در برخی نمونه ها شامل ایست قلبی و نازایی میشود.
  2. بیشترین آلرژی گزارش شده از حنای سیاه هندی می باشد زیرا در آن ماده شیمیایی ppd وجود داشته و حساسیت زا می باشد. باید در استفاده از حنای سیاه نیز محتاط بوده و کمتر از آن بر روی پوست استفاده کرد. این در حالی است که حنای اصل و طبیعی این ماده شیمیایی را نداشته و کمترین آلرژی را برای افراد ایجاد می کند.
  3. از دیگر عوارض حنا هندی و سیاه می توان به سرطان زا بودن آن اشاره کرد. عارضه های پوستی که توسط این حناها ایجاد می شود دائمی بوده و خطرآفرین است.
  4. در صورت استفاده زیاد از حنای سیاه و هندی، تاول و خارش را باید برای پوست خود بپذیرید. این گفته عروسان آفریقایی است که در مراسمات خود بسیار از این حنا استفاده می کنند. پس از مضرات حنا هندی به ایجاد قرمزی و خارش باید اشاره کرد.

 

عوارض و مضرات حنا هندی

 

5. اگر حواسمان نباشد حنا باعث به وجود آمدن لکه می شود: حنا چون یک رنگ می باشد اگر یک تکه از آن بر روی فرش یا کف خانه بیوفتد به سختی می توان آن را از بین برد. بر روی پوست هم همین گونه بوده و باید مواظب بود که برروی پوست قرار نگیرد.

  • نکته ای که باید در هنگام استفاده از حنای رنگی به آن توجه کرد: پوشیدن دستکش، استفاده از وازلین بر روی پوست و استفاده از روزنامه یا کاغذ برای روی فرش ها.

6. از حنا نباید در دوران بارداری و شیردهی استفاده کرد زیرا عوارض حنا برای آنها شدیدتر خواهد بود. باعث به وجود آمدن آلرژی ها یا حتی خارش می شود.

7. از مضرات حنا برای افرادی که مبتلا به فاویسم هستند می توان به افزایش رنگ پریدگی آنها اشاره کرد. پس مصرف حنا برای این افراد ممنوع است.

8. تماس حنا با چشم باعث قرمزی، خارش و سوزش شده و باید بلافاصله چشمان را با آب سرد شسشو داد و در صورت ادامه دار شدن علائم، به متخصص چشم مراجعه کرد.

9. برای افرادی که تا به حال از حنا استفاده نکردند چه برای مصرف تزئینی و رنگی و چه برای مصرف خوراکی، احتمال بروز آلرژی بیشتر می شود که باید برای اولین از تست پچ استفاده کرد.

تست پچ برای شناسایی حساسیت حنا

اگر پوست حساسی دارید و یا برای اولین میخواهید از حنا استفاده کنید، انجام آزمون پچ را به شما پیشنهاد می کنیم. به این صورت که کمی از مخلوط حنا را به پوست خود یا رشته ای از موها مالیده و چند ساعت صبر کنید، ببینید چه واکنشی به پوست یا موی شما نشان می دهد.

10. برخی پس از استفاده از حنای سیاه از خشکی موهای خود گله کردند. این اتفاق به ندرت اتفاق می افتد اما علت خشکی موها پس از استفاده از حنا می تواند به نحوه شستشو و خشک کردن موها برگردد زیرا ماده موجود در حنا به لایه کراتین موها منتقل شده و در عین تقویت موها، احساس خشکی نیز ممکن است منتقل کند. پس خشکی موها جز عوارض حنا  طبیعی نمی باشد.

  • باید توجه داشت که این خشکی به وجود آمده از مصرف حنای اصل و قرمز بوده، موقت می باشد و در صورت ادامه دار شدن آن باید به پزشک مربوطه مراجعه کرد. همچنین برای معکوس کردن اثر خشکی از ماسک های آبرسان طبیعی مانند آبرسان مو عسل می توان استفاه کرد.

11. از بین بردن رنگ حنا از روی موها مقداری مشکل است. اگر قصد دارید در 6 ماه آینده رنگ موهای خود را تغییر دهید بهتر است از حنا استفاده نکنید. حنای اصل به طور کامل تارهای مو را پوشانده و باعث جلوگیری از آسیب دیدن موها می شود. رنگ های صنعتی نیز به موها آسیب میرساند،حنا راه نفوذ این رنگ های شیمیایی به مو را می بندد.

  • پس این گذاره که “حنا به سختی از موها جدا می شود” گذاره صحیحی می باشد و از مضرات حنا محسوب می شود اما علت آن از جهت دیگری مفید است.

 

مضرات حنا هندی

 

12. حنا بوی خاص و طبیعی دارد و به همین علت ممکن است بوی آن برای مدتی بماند. برای جلوگیری و پیشگیری از این کار می توان از اسانس های معطر مانند رزماری در مخلوط حنای خود استفاده کرد.

13. برای رنگ گرفتن موها باید صبوری کرد و نمی توان مانند رنگ های تجاری در عرض یک ساعت این کار را انجام داد.

14. حنا به دلیل دارا بودن خاصیت تقویت کنندگی رشته های مو، ممکن است فرهای مو را نیز کم کرده یا از بین ببرد. اگر می خواهید فرهای موی خود را داشته باشید و همزمان از خواص حنا هم بهره ببرید می توانید از آملا(انگور فرنگی هندی) قبل یا بعد از حنا بر روی موهای خود استفاده کنید.

15. استفاده مداوم از حنا احتمال تیرگی مداوم را ایجاد می کند. اگر به صورت مداوم از حنا برای موهای خود استفاده می کنید باید آگاه باشید که احتمال سیاه شدن و تیرگی دائمی موهای خود را افزایش می دهید.

  • اتفاقا این مورد را میتوان از سمت دیگری دید، به این صورت که برای افرادی که ترس از سفیدی موهای خود دارند این یک نکته مثبت بوده و در صورت استفاده مستمر از حنا، به سفیدی ها بدرود گفته و موهای تیره خود را در آغوش می گیرند.

 

 

ویژگی های حنای طبیعی و اصل اتابک یزد

حنای کیسه ای اتابک، حنا قرمز سنتی است که در حالت پودری سبز پسته ای بوده و در ترکیب با آب به قهوه ای تبدیل می شود. این حنا روی سر و بدن رنگ قهوه ای متمایل به قرمز خواهد گذاشت. حنا اتابک فاقد خواص مضر حنای مشکی هندی است و علاوه بر رنگ محبوب، خواص درمانی بی نظیری برای مو و بدن دارد.

  • حنای اصل اتابک یزد صد در دصد طبیعی می باشد.
  • این حنا فاقد ساقه و برگ حنا بوده و پودر یکدستی است.
  • این حنا مناسب استفاده پس از استعمال نوره می باشد.
  • بیشترین مضرات حنایی که گفته شد مختص حنای سیاه هندی است و با خیال راحت می توانید از خواص درمانی حنای طبیعی قرمز اتابک بهره ببرید.
  • از خواص درمانی حنای قرمز می توان به ضد شوره و ضد شپش بودن آن اشاره کرد.
  • درمان شکستگی مو را با این حنا درمان کنید.
  • حنای اتابک یزد را می توان برای مراسمات حنابندان نیز استفاده کرد.

 

حنا اتابک یزد (حنا قرمز)

خرید حنا کیسه ای سنتی اتابک، رنگدهی قوی monirmarket.com
  • مناسب رنگ دهی طبیعی مو، کف پا، ناخن و نقش انداختن روی دست
  • مناسب استفاده بعد از نوره یا در ترکیب با آن برای جلوگیری از سوزش
  • دارای خواص درمانی زخم ها، تب بری، ضد التهاب، ضد قارچ، رفع عفونت
  • تقویت کننده ساقه و پیاز مو، افزایش سرعت رشد مو، ضد شوره و شپش، ضد ریزش
  • درمان شکستگی ساقه مو، تنظیم ph سر و از بین بردن چربی اضافی مو، درمان سردرد و میگرن
  • تقویت کننده ناخن

نکته پایانی درباره مضرات حنا

در نهایت باید به 4 نکته کلی درباره مضرات حنا دقت کنیم.

  1. حنای ارگانیک، طبیعی و مرغوب بی خطر است و عوارض خاصی ندارد (که البته نکاتی برای کاهش احتمال عوارض بیان کردیم).
  2. حنای سیاه به دلیل داشتن PPD احتمال ایجاد آلرژی و حساسیت های پوستی بیشتری نسبت به حنای قرمز داشته و بهتر است از حنای سیاه کمترین استفاده را داشت.
  3. پودر حنای تازه باید به رنگ سبز پسته ای و روشن بوده و اگر کمی مایل به قهوه ای باشد به عنوان حنای مانده به نظر می رسد.
  4. زیاده روی در هرچیزی می تواند زیان هایی داشته باشد پس در استفاده از حنا حد تعادل را رعایت کنید تا از مضرات حنا در امان باشید.

برای استفاده از حنای اصل باید حتما از یک فروشگاه معتبر و مورد اعتماد خریداری کرد تا مطمئن شد که ضرر خاصی متحمل فرد نخواهد شد. ما در منیرمارکت این محصول اصل را برای شما تهیه کرده و با امکان مرجوعی بودن آن، در سریعترین زمان ممکن برای شما ارسال می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *